Forumstart
www.forumkristianstad.net
Forum Kristianstad Öppet-, obundet- och oplitisktforum online för alla i Kristianstadsbyggden!
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   RegistreraRegistrera   ProfilProfil   Logga in för att se dina personliga meddelandenLogga in för att se dina personliga meddelanden   Logga inLogga in 
Extern detaljhandelsetablering typ ”Shopping” i Kristianstad

 
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget    Forumstart -> Hur Vi räddar, stärker och utvecklar centrum i Kristianstad.
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Författare Meddelande
olleJ45
Site Admin


Blev medlem: 18 Nov 2003
Inlägg: 150

InläggSkrivet: Tor Maj 04, 2006 11:44    Rubrik: Extern detaljhandelsetablering typ ”Shopping” i Kristianstad Citera

Angående extern detaljhandelsetablering typ ”Shopping” i Kristianstad.

Enligt min mening finns all anledning till att fortsätta fokusera på vad som upplevs som bra. Detta kan göras genom att fortsätta utveckla centrum genom att finna nya handelsytor, vilket finns enligt handelsutredningen.

Utvecklingen av handelsstaden i centrum skall givetvis ske i symbios med sällanköpshandeln på Härlöv, som naturligtvis också skall utvecklas och växa. Ett förslag till utveckling skulle kunna vara att förbinda handeln på Härlöv med en busslinje, som GRATIS skulle kunna trafikeras av miljövänliga minibussar kanske biogas varje lördag i en ”ringlinje” ihop med centrum. På denna linje anläggs också på några lämpliga ytor GRATIS parkeringar för våra besökande handelskunder som kommer till Kristianstad. Detta tyckte även vårt tillväxtkommunalråd lät mycket intressant vid ett möte med honom då parkeringarna och tillgängligheten var på tal.

En lösning på tillgänglighetsproblemet skulle kunna vara, att låta ett obligationslån betala P-hus och utvecklingen av Kristianstads centrum.

Det finns en begåvad lösning till slutfinansiering för att säkra utvecklingen av Kristianstads unika centrum utöver finansieringen genom kommunalskattemedel, som är möjlig, nämligen genom försäljning av obligationslån till Kristianstads företag och hushåll. Kristianstadsborna ser att obligationslånen stannar i Kristianstad och går till tillgänglighetsinvesteringar och förbättringar av stadens centrum.

P-avgifter, inte kommunalskatt, går till att betala utdelning på de egna obligationerna. Man ser därmed en direkt egen nytta vilket kan ge en bred folklig acceptans!

Det finns således möjligheter att förbättra tillgängligheten i Kristianstads centrum och dess utveckling och på det viset både öka sysselsättning och tillväxt i Kristianstad, om man som Labourregeringen i Storbritannien är beredd att prova på nya vägar!


På sikt skulle det finnas så mycket p-plaser att de skulle vara gratis alla lördagar, kanske vi i handeln eller alla vi verksamma i centrum får ta delar av denna kostnad, då kan vi säga, att vi kan erbjuda fri parkering i centrum såsom externhandeln, då blir Kristianstad unikt och handeln kan bedrivas på lika villkor. Det blir inte många öre per omsättningskrona.

Tänk att rulla ut detta budskap i vår omvärld t.ex. TV4 m.m. Kanske en gratis tågbiljett vid en viss inköpssumma. Det finns mycket som vi skulle kunna utveckla tillsammans.

Mer än något diffust begrepp som "E22:an Kristianstads handelsgata"

Vad händer med de bilburna kunderna då bensinen kostar 25-30 kr/liter?


Många handlare har mer känsla än alla utredare, som inte tar ansvar för genomförandet, och inte minst för alla våra anställda, som handeln sysselsätter här i Kristianstad. Det sägs ofta att en regel är, att det går en handelsanställd i externhandeln på tre handelsanställda i centrumhandeln.

Det bästa kanske vore, att utvecklingen av Kristianstads centrum utvecklas i en förening (geografisk begränsning innanför vallgraven) med alla verksamheter(t.ex. handel, tandläkare, restauranger, kontor m.m.) ihop med fastighetsägarna tillsammans tar ansvar för utvecklingen tillsammans med kommunen med 1/3 parts förhållande, då det är allas ansvar, alltså ingen paraplyorganisation utan en styrelse där alla tredjedelar tar samma ansvar och beslutar och genomför utvecklingen av Kristianstads centrum.


Jag är på inga vis emot en utveckling och utvidgning av handeln, men den bör ske så långt som möjligt i centrum eller att i en stad skall handel växa från navet (centrum) om möjligheter finns och så är fallet just med Kristianstad, att här finns stora möjligheter att expandera handeln just i centrum. Givetvis skall detta göras med förbättrad infrastruktur, som denna utvidgning av centrumhandeln kommer att kräva.

Återigen det som står mej för ögonen att vi skall försöka utveckla vår unika handelsstad Kristianstad till något som man fortfarande återvänder till och inte en stad med en massa opersonliga och oestiska ”handelslådor” med en massa externhandel.

Centrumhandelns utveckling försvåras, om vi tror att den sjunkande handeln skall återtagas genom en massa kvadratmeter handelsytor utanför centrum skapas med externa shoppingcentra. Det är bättre att fokusera på de kärnområden, som fram tills nu gällt istället för utspädd handel på olika köpcentra.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget    Forumstart -> Hur Vi räddar, stärker och utvecklar centrum i Kristianstad. Alla tider är GMT + 1 timme (svensk tid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
L10 Web Stats Reporter 3.15