Forumstart
www.forumkristianstad.net
Forum Kristianstad Öppet-, obundet- och oplitisktforum online för alla i Kristianstadsbyggden!
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   RegistreraRegistrera   ProfilProfil   Logga in för att se dina personliga meddelandenLogga in för att se dina personliga meddelanden   Logga inLogga in 
Gustafson svarar inte. Införd i KB 111221

 
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget    Forumstart -> Kristianstadslänken och dialogen m. kommuninvånarna???
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Författare Meddelande
olleJ45
Site Admin


Blev medlem: 18 Nov 2003
Inlägg: 150

InläggSkrivet: Sön Feb 27, 2011 16:15    Rubrik: Gustafson svarar inte. Införd i KB 111221 Citera

Kristianstads kommunalråd Bengt Gustafson (M) sköter dialogen kring Kristianstadslänken på ett uppseendeväckande dåligt sätt, skriver Olle Johansson, Kristianstad.
Med anledning av vad jag läste i Kristianstadsbladet: "Handlare kritiserar beslut om Kristianstadslänken".

Vad menar Bengt Gustafson (M)? Jag blir mycket arg, när en som fått förtroende av kommuninvånarna uttalar sig på detta vis. Kom in med alternativ.

Fast deras farhågor om att länken smygs igenom är fel. Eftersom länken redan är beslutad. Alla beslut som rör Kristianstadslänken är redan tagna, det senaste 2008. Som heller inte verkar särskilt intresserad av att riva upp beslutet.

Det här är en investering på uppemot 200 miljoner kronor, där vi får 75 procent i olika bidrag. Men det är villkorat att vi bygger enligt beslutet och inom den tidsgräns vi har satt.

Däremot har jag sagt att vi kan lyssna på olika synpunkter och om det finns bättre förslag kan vi ta det till oss.

Att mötet med parterna blir den fjärde februari har han också en förklaring till. De ville prompt möta olika personer inom kommunen, det var då alla kunde. Vill de bara träffa mig skulle det gå redan ikväll.

På detta sätt skall inte företagare acceptera att bliva bemötta, som har ansvar för sina fastigheter och affärer och ett stort ansvar för sina anställda!

Jag blev mycket förvånad och förargad över Gustafsons häpnadsväckande uttalande utan respekt för verksamheterna som drivs i Kristianstads centrum.

Vet Gustafson plus kommunfullmäktiges ledamöter i Kristianstad, att om det varit 900 meter till parkering för exempelvis Elgiganten, "Handelsomr. Hammarshus", att dessa etablerat sig eller vad gäller för arenans besökare? Vad är skillnaden?

Jag skrev en skrivelse till Gustafson (30/9), som han ännu inte behagat svara på! Visserligen är jag en liten handlare, som förvaltar en över hundraårig skoaffär och fastighet, och jag tror att jag har något att tillföra.

Jag skrev på samma sätt till Gustafson för något år sedan (29/2, 2008) med seriösa frågor och synpunkter. Inget svar! Det svar jag fick var: många intressanta frågor, men jag hinner tyvärr inte svara!

Jag och många med mig är förvånade över Gustafsons uttalande i Kristianstadsbladet (18/9) angående kontakten med fastighetsägarna och affärsmännen, som är de näst största arbetsgivarna i Kristianstads kommun!

"Vi har haft hur många möten som helst. Men är det så att de känner sig akterseglade är det till att beklaga, då får vi göra något åt det, lovar han."

Vid samrådsmötet i Östermalmskyrkan redan (19/8, 2008), som även Gustafson var närvarande på framkom många åsikter i ämnet, så tala om dålig respekt för tidigare åsikter.

Vi är många som är förvånade över, att Gustafson inte registrerat våra åsikter angående den framtida utvecklingen av Kristianstads centrum. Jag själv har inlämnat tre stycken samrådsyttrande.

Jag är inte van att bemöta mina kunder på detta sätt som jag blir behandlad av Gustafson, dessutom folkvald, när man ställer en fråga. Med sådan "dialog" hade inte min firma överlevt!

Gustafson svara omgående på våra frågor innan vårt unika centrum lider skada!

Jag misstänker med denna attityd mot sin omgivning, som kommunalrådet Bengt Gustafson allt för ofta visar, att Moderaterna och fempartistyret borde förlora många sympatisörer, inte minst alla intriger inom partiet?

Kan det vara en ledarskapsfråga i så fall bör en sådan ledare omgående bytas ut?
Till överst på sidan
Visa användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget    Forumstart -> Kristianstadslänken och dialogen m. kommuninvånarna??? Alla tider är GMT + 1 timme (svensk tid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
L10 Web Stats Reporter 3.15