Forumstart
www.forumkristianstad.net
Forum Kristianstad Öppet-, obundet- och oplitisktforum online för alla i Kristianstadsbyggden!
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   RegistreraRegistrera   ProfilProfil   Logga in för att se dina personliga meddelandenLogga in för att se dina personliga meddelanden   Logga inLogga in 
Brev t Bengt Gustafson 100930 som aldrig besvarades

 
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget    Forumstart -> Kristianstadslänken och dialogen m. kommuninvånarna???
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Författare Meddelande
olleJ45
Site Admin


Blev medlem: 18 Nov 2003
Inlägg: 150

InläggSkrivet: Sön Feb 27, 2011 13:28    Rubrik: Brev t Bengt Gustafson 100930 som aldrig besvarades Citera

Kristianstads Kommun Kristianstad 100930
Kommunalrådet Bengt Gustafson
29180 Kristianstad

Bästa Bengt Gustafson.

Jag och många med mig är förvånade över Ditt uttalande i Kristianstadsbladet 100918 angående kontakten med affärsmännen och fastighetsägare, som är de näst största arbetsgivarna i Kristianstads kommun samt kontakten med fastighetsägarna!

K.B. 100918 : ”Vi har haft hur många möten som helst. Men är det så att de känner sig akterseglade är det till att beklaga, då får vi göra något åt det, lovar han.”

Vid samrådsmötet i Östermalmskyrkan redan 080819, som även Du var närvarande på framkom många åsikter i ämnet.

Jag är förvånad, att du inte registrerat våra åsikter angående den framtida utvecklingen av Kristianstads centrum. Jag själv har inlämnat tre stycken samrådsyttranden(bifogas):

* Kristianstad växer – en stad i balans. Fördjupad översiktsplan för Kristianstad stad 090616;
* Yttrande över: Östra Centrum Kristianstadslänken m.m. 080910;
* Angående Kristianstad 5: 59 och Kvarnen 5 m. fl. (Nytt resecentrum mm) 090421

Jag bifogar även mitt förslag till Kristianstads busslänk:

* Alternativ stadsbevarade busslänk för Kristianstads unika renässans centrum.

Plus alla andra inlagor och yttranden från Kristianstads Handelsförening och Fastighetsägarna i Kristianstad.

Våra åsikter och idéer har säkert något att bidraga till stadens positiva framtida utveckling.
Detta sagt, då det har mycket stor betydelse för oss och våra besökare, eftersom detta lever vi på och vi förvaltar våra fastigheter för nästa generation, samt att vi genererar många arbetstillfällen i Kristianstad kommun.


Jag vill också passa på att tala om för Dej, som inte i och för sig har med denna skriftväxling att göra, hade inte min far visat sin glöd för Kristianstad på 60-talet hade Kristianstad sett annorlunda ut. På den tiden var det en stor byggmästare från Lund som redan i stort sett färdigförhandlat om att köpa flertalet av kvarteret Snapphanens fastigheter, men min far vägrade hela tiden att sälja Snapphanen 9 trots många överbud och vår fastighet låg mitt i kvarteret så det blev m.a.o. ingen rivning av kvarterets fastigheter. som nu tyvärr kommer att hända till stora delar av kulturkvarteret Rådhuskvarteret. Jag hoppas du förstår min glöd för Kristianstad.

Jag anser bevakandet av det kulturella arvet i Kristianstad och dess fortlevande är mycket viktigt.

Med ovanstående rader hoppas jag Du tar till dig mina seriöst menade åsikter. Det är viktigt för mig och min familj för vår fortsatta förvaltning av vår fastighet Snapphanen 9 till vissa delar från 1700-talet och för vår fortsatta drift av vår över 100-åriga firma O. P. Johanssons Skoaffär som drivs i femte generationen i samma familj.

Jag ser nu framemot ett utförligt svar av Dej i samklang med Ditt parti vad gäller tillgängligheten och busslänken i Kristianstad centrum, där Du svarar på de punkter som tas upp i detta ämne i mina medborgarförslag och bifogade förslag till busslänk.

Det är mycket, men som sagt mycket viktigt för vår och Kristianstads framtid.

Eftersom jag anser dialogen och detta ämne mycket viktigt och tydligen många inlägg i ämnet misstas, så vill jag att min skrivelse med bilagor diarieförs och emotser bekräftelse på detta.

Bästa hälsningar och en fortsatt bra dag.

Olle Johansson

P.S. Kopior till berörda av Kristianstad stadsutveckling.
Jag/Vi alla, som är beroende av Kristianstads utveckling, är också intresserade av er allas åsikter, som får detta mail, om Kristianstads centrum, som ni kan sända till nedanstående mailadress, då den öppna dialogen ofta bär framåt.

K.B. 100918: ”Den grupp för centrumsamverkan som diskuterades med kommunledningen redan 2006 har ännu inte haft sitt första möte. Under tiden har liknande grupper i Växjö, Linköping, Landskrona och Trelleborg formerats och framgångsrikt medverkat till att föra stadsutvecklingen framåt. Varför inte i Kristianstad?”

Bifogas: Inlämnade samrådsyttrande i ärendet samt förslag om ”Alternativ stadsbevarade busslänk av Kristianstads unika renässans centrum.”

Länkar till relaterade artiklar i ämnet:
K.B. 100918 >> Handelsföreningen vill ha annan bussväg
K.B. 100918 >> Det behövs ett nytt Kristianstadstänk

Ö. Storgatan 41
29131 Kristianstad
olle.johansson@opskor.se


Senast ändrad av olleJ45, Sön Feb 27, 2011 16:52, ändrad totalt 1 gång
Till överst på sidan
Visa användarens profil Skicka personligt meddelande
olleJ45
Site Admin


Blev medlem: 18 Nov 2003
Inlägg: 150

InläggSkrivet: Sön Feb 27, 2011 13:32    Rubrik: Alternativ stadsbevarade busslänk av Kristianstads unika ren Citera

Alternativ stadsbevarade busslänk av Kristianstads unika renässans centrum.

Ett bussalternativ som tar hänsyn till tillgänglighet för handeln och besökare och bevarande av Kristianstads unika och riksintressanta renässans centrum samt boende kvalité i centrum av Kristianstad.

Detta förslag och alternativ är kostnadseffektivt, då befintliga trafikleder för genomfartstrafik används samt ej kapitalförstörande som alt. V. Boulevarden är, dels genom att rasera redan befintliga p-platser samt detta alternativ kräver även ytterligare stora investeringar.

Redan 100119 enligt NSK stod det att läsa: ” Projektet beräknades ursprungligen kosta 117 miljoner kronor, men nu tror utredarna att slutnotan snarare blir omkring 176 miljoner kronor. Indexuppräkning, ledningsomläggning och högre projekteringskostnader än väntat ligger bakom fördyringen.
Ett nytt förslag har dessutom lämnats in av C4 Teknik som innebär att Västra Boulevarden byggs om till en gångfartsgata med en maxfart på sju kilometer i timmen.
På onsdag ska kommunstyrelsens arbetsutskott titta närmare på projektbeskrivningen.”.

Vad beräknas kostnaden till idag ca 9 månader senare med denna fördyring från 117 miljoner till 176 miljoner i januari plus merkostnaden för nämnda förslag av C4 Teknik?
Är det ekonomiskt ansvarsfullt och optimalt att använda kommuninvånarnas kommunalskatt på detta vis jämförbart med mitt och andra kostnadseffektiva förslag till busslänk i Kristianstad, som dessutom fördärvar vår tillgänglighet och vårt renässans centrum?
Jag och många med mig är förvånade över vårt kommunalråds Bengt Gustafsons uttalande ”Vi har haft hur många möten som helst. Men är det så att de känner sig akterseglade är det till att beklaga, då får vi göra något åt det, lovar han.” i Kristianstadsbladet 100918 angående kontakten med affärsmännen, som är de näst största arbetsgivarna i Kristianstads kommun samt kontakten med fastighetsägarna!

Vid samrådsmötet i Östermalmskyrkan redan 080819, som även kommunalrådet Bengt Gustafson var närvarande på, framkom följande:

Det sades också på en genomgång av planen, att man tänker leda in regionbussarna, där befintliga parkeringar idag finns på V. Boulevarden för att sedan ledas in vidare på S. Kaserngatan.
• Tillgängligheten för hela centrum måste utredas mer med konkreta förslag hur detta skall lösas. Denna helhetslösning har märk väl inte nämnts i någon av de samrådunderlag som finns tillgängliga och som underlag för remissvar. Någon ansvarig sade i Östermalmskyrkan sa, att det kommer att finnas parkeringar i Härlöv. Jag misstänker det menades andra sidan Helgeån. Vem tror t.ex. att El-giganten eller någon annan stormarknad hade etablerat sig, om de hade fått beskedet att parkeringarna kommer att byggas 300-400 meter bort från huvudentrén? Samma sak gäller för oss näringsidkare här i centrum av Kristianstad. Kollektivtrafiken kommer att öka, men alla bor inte vid en hållplats eller väljer inte åka kollektivt. Tas inte detta på allvar så är det lätt döda innerstan.
Enl. mitt förmenade såväl som f.d. Stadsarkitekten Sune Friström påpekade, vore detta förödande för statskärnan och de boende på V. Boulevarden.

Dessutom kommer tillgängligheten betydligt att försämras till centrum, som är mycket viktig för alla centra.
Att koppla alla regionbussar till järnvägstationen är mycket positivt, men dessa bussar skall ledas dit endast genom in- och utfart norrut och sedan vidare ut från staden genom Snapphanevägen söder eller norrut och Härlövsängaleden.

På så vis belastas inte centrum av dessa stora bussar, detta ansåg även Friström var lämpligt.

All lokalbusstrafik i centrala delarna bör trafikeras av miljövänliga mindre stadsbussar t.ex. gasbussar, som även i framtiden kan trafikera S. Kaserngatan och Nya Boulevarden. Ovanstående förslag gäller regionbussar.

Liggande förslag är, som jag ser det bara en förflyttning av den tunga busstrafiken från Nya Boulevarden till Södra Kaserngatan plus en betydlig försämring av tillgängligheten till centrum och för de boende på V. Boulevarden, även om dessa parkeringar kan ersättas på annat håll men dock inte så centralt.

Jag har de sista två åren besökt minst 50 städer i Tyskland i storlek som ungefär Kristianstad.
Inte i någon stad har jag träffat på att regionbussar leds genom centrum, där möjlighet finns att undvika detta, som nu det föreslås med den tilltänkta Kristianstadslänken.

Förhoppningsvis är det inte exploatören av Östra Centrum eller Skåne Trafiken, som ställer dessa krav gentemot Kristianstads Kommun med all tung trafik genom vårt unika kulturella renässans centrum?

Kristianstad 100930

Olle Johansson


Ö. Storgatan 41
29131 Kristianstad
Till överst på sidan
Visa användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget    Forumstart -> Kristianstadslänken och dialogen m. kommuninvånarna??? Alla tider är GMT + 1 timme (svensk tid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
L10 Web Stats Reporter 3.15