Forumstart
www.forumkristianstad.net
Forum Kristianstad Öppet-, obundet- och oplitisktforum online för alla i Kristianstadsbyggden!
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   RegistreraRegistrera   ProfilProfil   Logga in för att se dina personliga meddelandenLogga in för att se dina personliga meddelanden   Logga inLogga in 
En fördjupad och övergripande infrastrukturutredning.

 
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget    Forumstart -> Hur Vi räddar, stärker och utvecklar centrum i Kristianstad.
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Författare Meddelande
olleJ45
Site Admin


Blev medlem: 18 Nov 2003
Inlägg: 150

InläggSkrivet: Fre Feb 29, 2008 23:48    Rubrik: En fördjupad och övergripande infrastrukturutredning. Citera

En fördjupad och övergripande infrastrukturutredning.

Eftersom det ofta talas om underifrån och utifrån perspektivet i kommunens positiva utveckling, har jag lämnat in nedanstående medborgarförslag till Kristianstads Kommun den 21/11, som mitt bidrag till den öppna dialogen.

Jag föreslår att Kristianstads Kommun omgående utvidgar gjorda handelsutredning, som utfördes av konsultföretaget Nordplan, med en fördjupad och övergripande infrastrukturutredning tillsammans med Nordplan av hela centralorten Kristianstad. Detta bör göras med en dialog med Kristianstads Handelsförening och Kristianstads Fastighetsägareförening.

Denna fördjupade och övergripande infrastrukturutredning utlovades skulle göras vid Kristianstads Kommuns och Nordplans presentation av Handelsutredningen på Rådhuset våren 2006, men av någon anledning ej genomförts.

Nordplan bör vara den mest kostnadseffektiva konsult, eftersom man redan besitter stor kunskap om Kristianstad.

Denna utredning bör genomföras skyndsamt, då det redan har beslutats om stora förändringar i Kristianstad, såsom Ö. Torg, Nytt kommunhus, utvidgad handel, Arena, ytterligare bebyggelse av centrum av Kristianstad och på sikt kommer den förtätade staden belasta befintlig infrastruktur ytterligare.

Det finns redan idag stora problem med infrastrukturen, såsom dålig framkomlighet på Härlöv, dålig tillgänglighet i centrum vid många besökare.

Det är också viktigt att tillgängligheten av västra delen av centrum förbättras, så att inte det som idag är A-läge blir C-läge. Det finns redan idag stora handelsföretag på V. Storgatan som anmält sitt intresse av lokaler på Ö. Torg.

Hur kommer infrastrukturen för kollektivtrafiken att planeras? Förslagsvis flyttas all busstrafik till stationsområdet likaså byggs ett parkeringshus i anslutning till järnvägsstation. På detta vis underlättas alla byten från olika färdsätt och balansen i centrum balanseras. Busstrafiken i centrum utförs med miljövänliga gasdrivna bussar i olika ringlinjer.

Det är dessutom redan idag mycket svårt att hyra ut centrala lägenheter och kontor p.g.a. att det finns mycket få parkeringsplatser som kan hyras månadsvis.

Denna övergripande utredning bör omedelbart genomföras, så det finns färdiga och genomförda lösningar till tiden då ombyggnaden Ö Torgs genomförande, så inte kaos skall uppstå i centrum under byggtiden och med det stora förluster för den etablerade handeln i centrum under kanske två års byggtid.

Helheten och det övergripande är mycket viktig, om alla nya positiva projekt i vår kommun skall kunna genomföras optimalt.

Ovanstående är ett förslag, som skulle kunna bidraga till att göra vår stad ännu mer attraktiv och välkomnande, att bosätta sig i eller att besöka.

Om det är något Du tycker skulle kunna bidraga till den positiva utvecklingen av Kristianstad, kan Du förstärka detta genom ytterligare insändare i Kristianstadsbladet och gärna med ett följebrev till Kristianstads Kommun, som Ditt bidrag och engagemang till hjälp till vår kommunlednings positiva utveckling av vår stad.


Olle Johansson
Till överst på sidan
Visa användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget    Forumstart -> Hur Vi räddar, stärker och utvecklar centrum i Kristianstad. Alla tider är GMT + 1 timme (svensk tid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
L10 Web Stats Reporter 3.15