Forumstart
www.forumkristianstad.net
Forum Kristianstad Öppet-, obundet- och oplitisktforum online för alla i Kristianstadsbyggden!
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   RegistreraRegistrera   ProfilProfil   Logga in för att se dina personliga meddelandenLogga in för att se dina personliga meddelanden   Logga inLogga in 
Kommunstyrelsen, Kommunstyrelsens AU, Kommunalfullmäktige

 
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget    Forumstart -> Hur Vi räddar, stärker och utvecklar centrum i Kristianstad.
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Författare Meddelande
olleJ45
Site Admin


Blev medlem: 18 Nov 2003
Inlägg: 150

InläggSkrivet: Ons Apr 12, 2006 18:17    Rubrik: Kommunstyrelsen, Kommunstyrelsens AU, Kommunalfullmäktige Citera

Följande skrivelse sändes till nedanstående 060404 :

Kristianstads Kommun
Kommunstyrelsen
Kommunstyrelsens AU
Kommunalfullmäktige

29180 Kristianstad

Med anledning av Kristianstads kommuns pågående utredning angående handels utveckling i Kristianstad anhåller undertecknad om att bifoga Boverkets skrift ”Dags att handla nu - Detaljhandeln och en hållbar samhällsutveckling”(bifogas), som sammanfaller med min och mångas åsikter, till beslutsunderlaget tillsammans med Nordplans handelsutredning av Kristianstad och övrigt beslutsunderlag.

Detta med hänsyn till att ”Dags att handla nu - Detaljhandeln och en hållbar samhällsutveckling” med följande citat visar, att denna skrift har mycket att tillföra i en kommande beslutsprocess:

"Vem eller vad styr var handeln ska få finnas?

Lokaliseringsprövningen för att få bygga en sommarstuga är inte artskild från den som ska ske inför beslutet att etablera en extern stormarknad. Däremot är det en milsvidd gradskillnad dem emellan när det gäller behovet av strategiska överväganden och konsekvensbedömningar.

Märks den skillnaden i tillämpningen? Visar vi från samhällets sida den uthållighet och den konsekvens som behövs i de ställningstaganden som görs när det gäller handeln i samhällsplaneringen? Ser vi till helheten, även över sektors- och kommungränser? Gör vi strategiska bedömningar? Studerar vi alternativa lösningar och gör vi fullödiga analyser av vilka konsekvenser som

kan uppstå? Fattar vi beslut som värnar miljön och alla människors lika rätt att delta i samhällslivet? Eller låter vi enskilda intressen ta över?

De här frågorna måste var och en besvara, i sin kommun. Är du med och styr handels- och samhällsutvecklingen i önskad riktning mot uppsatta mål eller tillåter du att andra krafter – krafter som inte har ansvar för helheten – får styra?

Når vi uppsatta mål om vi fortsätter i samma riktning?

Den här skriften redovisar korta fakta som rör handelns och samhällets utveckling. Dessa fakta anger tillsammans en riktning. Om vi tillåter utvecklingen att fortsätta i samma riktning så ger det ett visst framtida samhälle som resultat. Skriften lyfter också fram viktiga mål som vi gemensamt, genom beslut i riksdagen, har beslutat oss för att förverkliga på både nationell, regional och lokal nivå.

Detta i syfte att nå ett hållbart samhälle och en god bebyggd miljö.

Om utvecklingen fortsätter i samma riktning som nu, kommer resultatet då att bli att vi når de mål och det samhälle som vi eftersträvar? Eller måste vi ändra riktning? Är det kanske målen som behöver förändras?

Vad anser du? Läs den här lilla skriften, sakta och med eftertanke, och svara sedan ärligt på frågan." o.s.v läs bifogad skrift.

Kristianstad 060404

Olle Johansson
Kristianstad

Klicka på länken nedan så kan läsa och ladda ner och spara på Din egen dator.

Klicka på >> Dags att handla nu. Boverket
Klicka på >> Dags att handla nu. Boverket Textversion
Till överst på sidan
Visa användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget    Forumstart -> Hur Vi räddar, stärker och utvecklar centrum i Kristianstad. Alla tider är GMT + 1 timme (svensk tid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
L10 Web Stats Reporter 3.15