Forumstart
www.forumkristianstad.net
Forum Kristianstad Öppet-, obundet- och oplitisktforum online för alla i Kristianstadsbyggden!
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   RegistreraRegistrera   ProfilProfil   Logga in för att se dina personliga meddelandenLogga in för att se dina personliga meddelanden   Logga inLogga in 
Skrivelse till Kommunalfullmäkige 060313

 
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget    Forumstart -> Hur Vi räddar, stärker och utvecklar centrum i Kristianstad.
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Författare Meddelande
olleJ45
Site Admin


Blev medlem: 18 Nov 2003
Inlägg: 150

InläggSkrivet: Lör Mar 25, 2006 14:05    Rubrik: Skrivelse till Kommunalfullmäkige 060313 Citera

Nedanstående skrivelse, som är inlämnad till kommunalfullmäktige och även då diarifördes, skrevs under under några timmar av ca 80 lokala handlare i stans centrum. Efter inlämnandet har åtskilliga ringt och också velat skriva under detta upprop.

Denna skrivelse måste ses som ett mycket viktig inlägg, då politiska beslut skall fattas vad gäller den långsiktiga handelsutvecklingen i Kristaianstad.Kommunalfullmäktige
Kristianstads Kommun
291 80 Kristianstad

Med anledning av följande citat hämtat ur Kristianstadsbladet 060309 : ”Vi är överens med oppositionen om att förköp ska ske i undantagsfall, och så är det också. I just det är fallet tycker vi det är av stor vikt att kommunen både får samhällsstyret och tillgodoser handlarnas intressen, säger kommunstyrelsens ordförande Heléne Fritzon (s).”, vill undertecknade företag anföra att de inte instämmer i citatet.

Vi anhåller att följande skrivelse bifogas till beslutsunderlaget vid mötet med Kommunfullmäktige i Kristianstad tisdagen den 14 mars 2006 punkten 2 på dagordningen ”Förköp av fastigheterna Hammar 9:19, 9:20, 9:21 och Hammarslund 18:2 i Kristianstad, Kristianstads kommun”.

Följande skrivelse har tillkommit så att inga felaktiga beslutsunderlag skall föreligga i denna mycket viktiga fråga vad gäller att tillåta extern fackhandel på Hammarshusområdet.

Detta sagt angående Kristiansstads framtida vidareutveckling som en unik handelsstad, vilket är en av hörnpelarna i Kristianstad dels vad gäller människors sysselsättning och dels vad gäller besök till Kristianstad och ett levande centrum av Kristianstad.

Vi anser, att om man släpper ut fackhandel och småhandeln på Hammarshus kommer Kristianstads centrums attraktivitet att skadas. Det finns handelsutredningar gjorda som visar detta.
Dessa eventuella farhågor har tidigare under överskådlig tid beaktats av Kristianstads Kommun.

Följande städers centrumhandel har drabbats hårt pga. extern småhandel och fackhandel Lund, Helsingborg, Jönköping, Uddevalla, Varberg, Halmstad m.fl. Här har det förekommit minskad centrumhandel med 25-30 % p.g.a. externa etableringar. Nu senast stod att läsa att cityhandeln i Kalmar är rädd för en minskad handel p.g.a. utökad extern handel.

Vi anser, att det är bra med konkurrens, och att den omtalade handelsstaden Kristianstad skall utvecklas i centrum i synnerhet. Det finns möjlighet nu med långt gångna planer på att utveckla Södra Torg, vilket också skulle hjälpa till att ”lyfta” f.d. ”saluhallen” i Riksens Ständer. Rådhuskvarteret är andra ytor, som nämnts som möjligheter till utökade handelsytor. Ytorna vid en eventuell ombyggnad av biografen Kosmorama, som det också finns långt gångna planer på utökade handelsytor. Även norrs handelsytor borde kunna ingå i denna utveckling av Kristianstads centrum.
Detta är möjligheter, som skulle utveckla Kristianstad ännu mer till den unika handelsstad, som det är idag.

Karta bifogas, som visar ytförhållandet Kristianstads centrum till tilltänkta externa fackhandelsområdet på Hammarshus.(finns på tidigare inlägg här på forumet)

Återigen anser vi på det bestämdaste, att politiska beslut som tillåter småhandel och fackhandel på Hammarshusområdet skulle skada Kristianstad som handelsstad.

Kristianstad 060313
Till överst på sidan
Visa användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget    Forumstart -> Hur Vi räddar, stärker och utvecklar centrum i Kristianstad. Alla tider är GMT + 1 timme (svensk tid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
L10 Web Stats Reporter 3.15